БИО подквасен лешник

БИО подквасен лешник

Лешникът е богат на полезни ненаситени мазнини- те подпомагат работата на черния дроб и поддържат нивата на добрия холестерол в кръвта. Съдържа лесно усвоими фибри. Много витамини от групата на В витамините: изключително високи нива на  фолиева киселина (B9)- много важен витамин по време на  бременност за правилното развитие на плода,а в последствие и при кърменето на бебето. Съдържа различни минерали: калий, фосфор и магнезий, мед, желязо, цинк, селен и други. Лешникът е богат и на Витамин Е. Витамин Е е полезен за кожата при регенерацията на рани и белези. Мощен антиоксидант, който се грижи за кръвоносните съдове и неутрализира вредните радикали. Лешниковото мляко има специфичен лешников вкус. Подходящо за приготвяне на десерти, здравословни закуски и прекрасни плодови сладоледи.

Pin It on Pinterest